Actueel

Interview Visite Gennep

May the Hairforce be with you!

Vrijdag 26 mei 2023

Kapsalon Hairforce 1 in Gennep bestaat 12,5 jaar!

Daarom zetten we deze week eigenaresse Charlene Haga in de Spotlight:

Charlene (34) uit Nieuw Bergen kreeg het kappersvak met de paplepel ingegoten. Zij en haar 3 zussen hebben veel geleerd in de kapsalons van hun ouders. In 2010 kwam bij Charlene de wens om een eigen kapperszaak te beginnen, en in december van dat jaar ging die wens in vervulling in winkelpassage De Poel. In 2015 werd de toen gloednieuwe huidige locatie betrokken op Brugstraat 3.

NAAM MET EEN KNIPOOG

Charlene: “De naam Hairforce 1 werd als grapje geopperd door een vriend. De woordspeling is natuurlijk erg leuk, maar we vonden het ook wel een stoere, moderne naam en dat wilden we uitstralen.

De slogan op onze homepage is: Hairforce 1 - Een ontspannen en exclusieve beleving waar duurzaamheid, natuurlijke producten en verzorging van jouw haar centraal staan. De mooiste versie van je ‘natuurlijke’ zelf! We plannen ruim in, zodat we tijd genoeg hebben voor de klantbehandeling. We wassen en stylen altijd rondom een knipbehandeling. We bieden de klant altijd luxe koffie met iets extra’s aan en op vrijdagmiddag/-avond bieden we onze klant een biertje of wijntje aan. Wij vinden het belangrijk een ‘uitje’ aan te bieden, dus meer dan alleen even snel knippen. Wij bieden een mooie beleving in een mooie, natuurlijke salon. Wij nemen de tijd voor onze klanten. Daarvoor komen ze ook weer terug.”

TEAM

“Ik heb een team van 6 haarstylisten. Ikzelf sta op woensdag en vrijdag in de zaak ‘achter de klant’. Op donderdag ben ik ook vaak in de zaak te vinden, maar dit is mijn kantoordag. Ik geef daarnaast ook veel trainingen aan andere kappers in het land; dit doe ik vaak op zondagen of maandagen.

GLOBAL CURL

De absolute specialiteit van Hairforce 1 is het Global Curl Concept. Hier komen klanten uit letterlijk heel Nederland apart voor naar de salon! Charlene heeft van hieruit een eigen concept en techniek ontwikkeld op het gebied van knippen, stylen en verzorgen van (Europees) krullend haar: globalcurl.com. Global Curl omvat een totaalconcept met bijbehorend behandelplan: er wordt per soort krul op een speciale manier gewassen, geknipt en gedroogd en zo ben je verzekerd van optimale styling en nóg belangrijker; optimale verzorging van krullend haar! Charlene geeft ook Global Curl-curussen aan andere kapsalon in de Benelux. Inmiddels wordt er al in bijna 600 salons gewerkt met de Global Curl techniek. Binnenkort staat hun nieuwe Global Curl productlijn pontificaal in de salon! Hou hiervoor de socials in de gaten.

Verder kun je bij Hairforce-1 ook terecht voor Cut & Color natuurlijk, maar ook voor Hair Extensions, Keratine Treatment (haar langdurig stylen), Bruidsarrangementen en VIP for kids.

VIP VOOR KIDS

De kapsalon heeft een speciale, afsluitbare ruimte speciaal voor kids. Hier krijgt je  kind en jij als ouder/verzorger alle (privé) aandacht, dus geen scheve gezichten als je zoon/dochter het even iets minder leuk vindt en dit luid en duidelijk laat merken. Uiteraard is deze ruimte helemaal afgestemd op kids, met mooie wandversieringen, een speciale stoel en spiegel en uiteraard aan de muur een iPad met een ‘filmpje naar wens’.

TRENDS

Charlene: “Bij heren zien we nu veel ‘ouderwetse’ permanentjes bovenop en opgeschoren op de zijkant. Ook bij dames zien we steeds meer de natuurlijke krul en steeds minder ‘krullenkoppies’ die hun haar glad stylen. Met ons Global Curl Concept zijn we hier natuurlijk heel blij mee!

Onze primaire leverancier is het bekende kappersmerk ‘L’Anza’. Hiermee werken wij het meeste. Echter werken we ook steeds meer met de natuurlijke plantenkleuringen van Infused Colors, dit is volledig organische haarkleuring.“

12,5 JAAR

Er is ontzettend veel veranderd in 12,5 jaar. In 2010 is Charlene alleen begonnen en was Hairforce 1 eigenlijk een budget salon. Inmiddels staat er echt een volwaardige salon en team met echt een idee/concept. Een ontspannen en exclusieve beleving waar duurzaamheid, natuurlijke producten en verzorging van het haar centraal staan. Speciaal voor het 12.5 jarig bestaan zijn er er gedurende de hele maand juni leuke dingen te beleven! Zo is er een kleurwedstrijd voor kinderen, krijg je bij een knipbeurt een gratis Feather Extension, zijn er goede kortingsacties en een tombola met mooie prijzen!

Tot slot vertelt Charlene waarom zij Gennep zo leuk vindt: “Gennep heeft een mooi en gezellig centrum! Met geweldige oude, maar ook met mooie moderne panden, zoals waar wij zitten. Er zijn mooie terrasjes! En het heeft natuurlijk de beste kapsalon van de regio." vertelt ze lachend. "Mijn favoriete plekje is hier bij Hairforce 1 en op het terras bij “De Stads”, dat is een goede 2e.”

Hairforce 1, Brugstraat 3, Gennep

Maandag: Gesloten

Dinsdag: 09:00 tot 18:00 uur

Woensdag: 09:00 tot 18:00 uur

Donderdag: 09:00 tot 18:00 uur

Vrijdag: 09:00 tot 20:00 uur

Zaterdag: 08:30 tot 16:00 uur

Zondag: Gesloten

Tel.: 0485-514078

info@hairforce-1.nl

www.hairforce-1.nl

www.globalcurl.com

Facebook Hairforce 1

Op de foto het hele team van Hairforce 1, met links staand Charlene.

LEES OOK OP SITE - https://www.visitgennep.nl/nieuws/26-05-2023-may-the-hairforce-be-with-you/

Onze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om de werking van de site te kunnen garanderen, het gebruiksgemak van de site te verbeteren en om statistieken bij te kunnen houden.