Titel

Kleurspecialist Renee Winnen

16 / maart

Mijn naam is Renee en sinds 2018 werkzaam bij Hairforce 1 als kleurspecialist. Wat voor mij het kappersvak extra leuk maakt is het experimenteren met kleur. Kleuren is iets wat door vele onderschat wordt, er zit namelijk een hele theorie achter. Het is niet zomaar een papje in elkaar ‘’flansen’’, maar het gaat om goed denkwerk zeker bij kleurcorrecties en veranderingen.

In het straatbeeld zie je tegenwoordig de meeste mensen met gekleurd haar. De kleuren die je ziet zijn uiteenlopend van fel rood, blauw of groen en tot heel natuurlijke soft bayalages èn alles wat daar tussen zit. Met een haarkleuring kun je jouw kapsel nog specialer maken. 

 

Als je terug gaat kijken naar een aantal jaar geleden was haren kleuren totaal anders. Je ziet nu dat de kwaliteit van de haarkleuringen veel beter is voor de haar en hoofdhuid. Tegenwoordig gaan wij steeds bewuster om met onze eigen gezondheid. Zowel om de binnenkant als de buitenkant van ons lijf.

 

Wij zijn bij Hairforce 1 altijd bezig met verbetering en vooruitgang. We werken met L’ANZA en daar ben ik erg blij mee. L’ANZA is een merk wat uit heel veel natuurlijke olies bestaat en zacht is voor je haar. Het is nou eenmaal zo als je mooi/gezond haar hebt dan kunnen wij veel mooiere kleuren maken en tevens met een langere houdbaarheid.

 

Nu is natuurlijk de vraag wat is een mooie kleur? Dat antwoord kan ik als kapper niet geven. Een kleur is mooi als die bij jou past dat is ook de uitdaging voor ons als kapper, dus daar streven wij voor! Een goed adviesgesprek met kleuren stalen en plaatjes zijn daarbij heel belangrijk. Voor de een is turquoise groen en voor de ander is dat blauw dat is net hoe je een kleur ziet.

 

Ook mag ik jullie verklappen dat we weer met iets leuks bezig zijn! Namelijk Plantenkleuringen! Dit is uitermate geschikt voor mensen met allergieën, hoofdhuidproblemen en ook zeker voor de mensen met krullend haar. Het zijn poeder kleuringen die aangemaakt worden met water en die 100% uit de natuur komen. Hoe leuk is dat? We zijn de trainingen al aan het volgen om hier na de drukte van de heropening mee te kunnen starten. Wij zien afgelopen jaar als een kans om nieuwe doelen en dromen te maken om ons voor te bereiden op de toekomst, naar groener en duurzamer. 

 

Ik help jullie graag op zoek naar de mooiste kleur in jou! Zie ik je snel in mijn stoel?

 

 

Veel kleur en glansrijke groet,

Renee Winnen

 

 

Plaats uw commentaar