Duurzaamheid

Bij Hairforce 1 is duurzaamheid een van onze belangrijkste speerpunten, waarbij je ‘natuurlijke zelf’ centraal staat. Hierin hebben wij een aantal initiatieven in onze salons doorgevoerd.

Allereerst werkt Hairforce 1 met natuurlijke ‘eco friendly’ producten van verschillende merken. Daarbij staat natuurlijk behoud en verzorging van het haar centraal! Niet alleen de inhoud van de producten en verf is eco friendly, ook de verpakkingen van recyclebaar! Uiteraard worden de producten die verkocht worden ook meegegeven aan onze klanten in papieren tasjes!

Daarnaast zijn we ook in onze salons bewust met het milieu bezig. Slimme verlichting en verwarming en koeling staan hierin centraal. Ook proberen we de waterrekening zo laag mogelijk te houden door te werken met waterbesparende kranen. Met deze speciale kranen besparen we zo’n 50% water, terwijl we toch gewoon met een perfecte straal water kunnen werken in onze wasbakken.

Qua afvalwerverwerking scheiden wij uiteraard papier, plastic en gft van het restafval, maar ook scheiden wij aluminium (folies e.d.) en (scheer)mesjes. Maar misschien nog wel ons mooiste initiatief vinden wij het concept van ‘The Green Scissors: van haar tot compost’. Het afgeknipte haar van onze klanten wordt verzameld en om de week opgehaald. In samenwerking met GreenFerm wordt het haar ingezet als grondstof voor compost en keert het terug naar de natuur.

 

Onze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om de werking van de site te kunnen garanderen, het gebruiksgemak van de site te verbeteren en om statistieken bij te kunnen houden.